En annorlunda helg!

Man klarar sig tydligen helt bra ett veckoslut i Helsingfors, utan att egentligen ha någonstans att ta vägen.

Jag åkte till hufvudstaden i en bil med bekanta, samtliga på väg till Flow. Jag hade ingen telefon, ingen sovplats, ingen sovsäck. Jag känner inte riktigt någon i Helsingfors, och även om, så har jag fortfarande varken nummer eller lur. Halvt hopplöst kanske, men så långt tänkte jag inte. Bestämde mig för att inte tänka alls. Och bra gick det.

Började med Levykauppa X, strosade omkring mållöst och spontanköpte två skivor. Resten av dagen fann jag mig själv dansande på festivalområdet. Halva natten tillbringade(sov) jag på ett redan välfyllt golv, på en horgata i Berghäll. I samma spår fortlöpte hela helgen, lyckades faktiskt sova på samma ställe alla tre nätter. Och varje natt var det lika crowded på just det golvet. Festivalens utbud var som skräddarsytt för mig, prima pärlor fick jag se och uppleva. Att jag sedan fick roa mig själv största delen av tiden förgyllde upplevelsen, snarare än drog ner på den. Jag fick bara konstatera att jag faktiskt klarar mig själv ibland. (MEN, obs, pummi is the way to go.)

Det fick jag också konstaterat, att det faktiskt finns empatiska människor. Även i Finland, på ett hemskt onyktert ställe. Även om det är sällsynt.

Jag borde definitivt vara telefonlös oftare.

Annonser
En annorlunda helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s