Hmm.

[Detta är ett personligt och rätt så tråkigt inlägg.]

Idag har man hållit Mummi sällskap; druckit te med pepparkakor och tittat på Emmerdale. Vi har även diskuterat invandrargrannarna, de stackars små påskliljorna, psykedeliska gardiner, vitsvanshjortar och allt där emellan. Stackars Mummi vantrivs i urban miljö, ända tills i vintras har hon bott i en stuga mitt ute i skogen, i åtminstone 30 år. Varje dag har hon matat fåglar och ekorrar, hämtat sitt vatten från brunnen, lagat mat på vedspis och använt sig av utedass. I lugn och ro har hon fått iaktta djuren omkring sig och se den egna skogen växa till sig varje år. Hon är även ett vandrande uppslagsverk, hon känner till typ all växtlighet på tre språk. En av de klokare personerna jag känner till!

Nu tycker jag lite synd om henne, när hon plötsligt placerats i en ‘förort’ fylld med konstigt folk och betonghus. Omgivningen andas inte på samma sätt. Jag får väl bara hälsa på oftare nu istället.

alt
Mummis egna lilla brygga. Båda bilderna är tagna på samma ställe, med några decenniers mellanrum.
alt

Annonser
Hmm.

3 reaktioner på ”Hmm.

  1. dumlefafa skriver:

    så far det med min farmor också bodde ute på landet tills hon var över 80, kokade kaffe på vedspisen då ännu hade utedass. var frid och fröjd ända tills hon blev sjuk och hamnade på ett hem inte långt efter så ja dog hon.
    finns krut i våra gamla mummon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s