Blåblodig!

Bästa pappa ringde. Han hade roliga nyheter, det har nämligen rotats lite i vårt släktträd. Nu har jag fått dokumentet, och det är magnifikt uppslukande och fascinerande! Jag har sist och slutligen inte haft någon koll på mina rötter över huvudtaget, men nu har jag allt under kontroll!

Forskningen går tillbaka till år 1477. Det året föddes en viss Herman Hoyer i Tyskland, som senare adlades till baron. Baronens första fru var dotter till hertigen, och senare kungen av Danmark; Fredrik I av Oldenburg. (HUR COOLT! Bästa pappa uppmärksammade detta med att kalla mig baronessa. Haha!) Från baronen går det sedan 27 sidor framåt i tiden. Helt fantastiskt!

Från Tyskland har släkten alltså förflyttat sig via Sverige och delvis till nuvarande Korsholm (Södra Vallgrund, Panike, Köklot) och Vasa.

Har ni någon koll på era roots?

Annonser
Blåblodig!

7 reaktioner på ”Blåblodig!

 1. Gary_L_Grape skriver:

  Jag har lite koll på mina rötter, en av min förfäder var bland annat med och grundade Strengbergs i Jakobstad i mitten av 1700-talet. Skulle jag ha pengar och tid så skulle jag släktforska mer. Vi har dessutom hittat vad vi tror är ett släktvapen, det skulle bara gälla att forska så mycket att vi kan vara säkra på att det är en förfader och inte bara en med samma efternamn.

 2. Ileea skriver:

  Jag har rätt bra koll på fyra generationer bakåt åt alla håll, och för en viss gren i släktträden finns en utredning till 1500-talet. Inga högvördigheter i min släkt, inte, men nog spännande historier om Amerikaresor och dråp!

 3. kata747 skriver:

  Dumle – Hon var tydligen producerad utanför äktenskapet, så hon kanske inte kvalificerade..

  Gary – Wow! Imponerande! :-) Den här forskningen har min fars amerikanska kusin gjort, jag uppskattar sånt initiativ högt.

  Ileea – Det är bra, att ha koll åt alla håll bakåt! Min mammas släkt har jag inte satt mig in i så värst noga, men jag vet att jag är direkt släkt med August Alexander Levón, som grundat bl.a. Vasabladet ;-)

 4. Banankokaren skriver:

  Jag har lite koll på fädernet till ungefär 1700-talet. Då flyttade släkten hit från Sverige och bosatte sig i Sideby. Sedan var det lite amerikaresor och sen dog dom flesta. :D Vi är inte så många kvar. Mödernet har i flera århundraden levt på samma gård och i samma byar och jobbat med samma sak, så dem finns det inte så värst mycket jännä att forska om, tror jag. :P

 5. Lustmord skriver:

  Åhå! Jag böjer mig med vördnad.  Vill Ers Höghet ha något att dricka? :D

  Mamma min har släktforskat lite på sin sida fast jag tror hon bara kom till 1800- eller möjligen en bit in på 1700-talet. Så 1400-talet är respekt!

 6. Gary_L_Grape skriver:

  1400-talet är respekt för vem som helst. Så vitt jag har förstått har de flesta svårt att komma längre bakåt än till 1700-talet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s