2011 – det spännande året (2)

Juli
altaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltaltalt
Befinner mig återigen i Helsingfors, återupptar mitt kaffedrickande, tittar på The Mars Volta och några andra gigs. Går på två festivaler och dansar natten igenom, går på LP-fest, Stig-Helmer-maraton och många andra fester också för den delen. Nattliga simturer, ett oändligt soldyrkande och många, många fina stunder. Några morkkisdagar ryms också med. Jag blir antagen till kulturproducentlinjen i Helsingfors och jublar i all oändlighet. Min vapendragare bestämmer sig för att flytta med mig, och vi blir mirakulöst erbjudna en pärla till lägenhet.

Augusti
altaltaltalt
alt
altaltalt
altaltalt
Vi åker direkt från en festival till lägenhetsvisning, men lyckas trots vår sunkighet ändå få lägenheten. Vi firar i gott sällskap, och hittar dessutom världens roligaste skyltfönster i Kronohagen. Senare i månaden dissar jag Konstens natt i Vasa, för att titta på Mud Walk igen. Harald klär sig en vecka i burkha. De sista stranddagarna utnyttjas, blåsten dokumenteras, och jag blir sentimental med mina bakgårdskaniner. Kommentatorn inspekterar mitt hem. Sista dagarna innan flytten är jag med gamla gänget på rehabvillan. Jag åker ner  till en tom lägenhet med en rinkka på ryggen, flyttlasset kommer en vecka senare.

September
altalt
alt
altaltaltalt
altalt
Vi stadgar oss i det nya hemmet, jag inleder mina nya studier och hittar en ny själsfrände. Blir kär även i resten av klasskamraterna. Klassen jobbar på kulturfestivalen Lookin’ Good, Finland!, vi går på Ekenäsmarknaden, kör en sväng till Vasa på Musik&Talang och hemma röker vi shisha. Jag går på några keikkor (det gör jag ju hela tiden), inflyttningsfester och bara njuter av tillvaron i största allmänhet. Det känns bra.

Oktober
altaltaltaltaltalt
Hänger med bra människor, uppskattar den nya klassen mer och mer. Fotograferar inte så mycket. Håller en jävla massa presentationer men blir också bättre på det. Marthorna gör världsrekord, vi testar det billigaste utbudet på Fazer’s, Grasse kommer på snabbvisit och jag återupptäcker Llamas med Miilo. Läser den briljanta boken Running With Scissors. Stortrivs och ångrar ingenting.

November
altaltaltaltalt
altalt
Det börjar bli jättemörkt och regnigt. Jag inser hur bra insyn det är till mitt rum utifrån och börjar faktiskt dra för gardinerna (som ändå är för korta). Vår IKEA-krukväxt dör en långsam död, men ibland visar solen sig om morgnarna. Jag och Ida bakar och lagar en massa mat, än en gång får jag se Gogol Bordello och så får jag post av Ileea. Många roliga dagar med klassen. Glöggsäsongen invigs. Jag går på helt sjukt mycket konstutställningar. Tittar dagligen på Trailer Park Boys.

December

(Lånad från ratata)
kataomiilo
(Lånad av Miilo)
altalt
Min kamera går sönder. Snön och vintern kommer aldrig. Månaden inleds med en Vasahelg samt bloggalan. Musikhuset får sig också ett besök. Jag går på bio och skriver ovanligt mycket. Glor igenom tv-serien Community. Vi får första klagomålet från grannarna, jag går vilse i Tölö och så julfestas det på skolan. Julledigheten tillbringas i Vasa med varierande framgång.
Ett fucking bra år sist och slutligen, trots alla konstiga vändningar, två arbetssamma flyttar och andra livsomvälvande händelser. Nu är jag ändå på rätt spår. Tror jag.

PS. Kameran återupplivades mirakulöst sedan, utan reparation.

Annonser
2011 – det spännande året (2)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s