Canned Dreams

Nu blir det ett skamlöst reklaminslag, håll i hatten!

Minns ni filmen Miesten Vuoro (Steam of Life)? Om inte, kolla gärna upp den!

Samma produktionsbolag kommer nu ut med en alldeles ny film, den här gången en dokumentär. Canned Dreams / Säilöttyjä Unelmia heter den, och handlar om arbetare och deras drömmar, längs en konservburks 30 000 km långa resa fram till butikshyllan i Finland. Filmen börjar vid malmstenbrotten i Brasilien, och följer produktens väg genom otaliga länder och produktionsfaser tills produkten hamnar i själva konservburken.

Mest handlar filmen ändå om arbetarna som deltar i processen; om deras liv och drömmar. Hur många individer, hur många livsöden som verkligen finns bakom en så simpel och vardaglig grej som vi betalar några tiotals cent för i lilla närbutiken.

Det är en hemskt rörande och tankeväckande dokumentär, och jag uppmanar var och en att gå och titta! Filmen har premiärvisning imorgon, i samband med DocPoint, och går sedan hela veckan, fem gånger om dagen! Dessutom visas filmen även i Esbo, Åbo, Vasa, Tavastehus, Jyväskylä, Uleåborg, Tammerfors, Kajaana, Kuusankoski, Rovaniemi och Lappeenranta. Visningsdagar och -tider finns t.ex. på Facebook. Hopi hopi iväg till biosalongerna, det här är viktigt och sevärt!

Canned Dreams | Trailer from OktoberFi on Vimeo.

Annonser
Canned Dreams

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s