Hej bloggen!

Nu är det hemskt länge sist – och hemskt långt borta hemifrån den gamla trygga bloggvärlden. Efter ungefär sju år på samma adress är det dags för förnyelse, och kanske en liten aktivitetsknuff i sidan – vi får se. Fortfarande ser det förjävligt ut här, det kanske blir ändring på det någon gång. Inte nu.

Våren kan bra inledas på det här viset; en ny adress med nya vibbar och lite kalla vindar innanför de tunna kläderna. Idag satt jag på Ständershusets trappor och drack kaffe ur en glasburk, för att vi inte hade en tillräckligt stor termos för den mängden vi kokade. De ryska turisterna tittade storögt på oss oförskämda bohemer, som satt på trapporna till sociotetens dörrar och pelare, i vägen för deras fotograferande. Ytterst tillfredsställande, och skönt där i den starka vårsolen. Mina kinder blev riktigt rosiga av alla D-vitaminer (och all uppmärksamhet).

Det är nog en av mina största framgångar, att bosätta mig i en stadsdel som inte alls speglar min personlighet. Jag är snyltig in i själen, och är verkligen inte förmögen på något sätt. Ändå bor jag här bland gamla anrika byggnader och tanter som är fina i kanten. Sossuarbetarna må undra varför/hur jag bor var jag bor, då jag kommer med stödblanketterna i högsta hugg. Känns otroligt bra att vara en finlandssvensk kulturpummi.

Välkommen, du nya läsare.

Annonser
Hej bloggen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s